UpWork isplata – Payoneer kao način isplate novca sa UpWorka

UpWork portal je jedan od najpopularnijih portala za freelancere svih profila u svetu. Ex Odesk – Elance, danas Upwork i kod nas je jedna od popularnih lokacija za prodaju svog znanja i usluga na internetu. Međutim, sve što je u svetu jednostavno i trivijalno, kod nas je obično komplikovano – nekada nemoguće. Naročito kada dolazimo do toga kako naplatiti usluge preko interneta. Sadržaj ovog teksta biti usmeren prvenstveno ka tome kako isplatiti novac sa UpWorka, sa detaljnim osvrtom na Payoneer, koji se pokazao kao jedno od najboljih rešenja za prijem novca.

Sadržaj teksta:

1. Načini isplate novca sa UpWork platforme – Kako isplatiti novac sa UpWorka?

UpWork nudi više mogućnosti za isplatu novca zarađenog na njihovom portalu. Standardni načini isplate novca koje UpWork nudi su:

 • Direct to Local Bank
 • ACH Direct Deposit
 • Wire Transfer
 • PayPal
 • Payoneer

U zavisnosti od Vaših potreba, možete izabrati način isplate novca koji Vama najviše odgovara. Postoji mogućnost da izaberete više načina za isplatu sa UpWorka, od kojih će Vam jedan uvek biti primarni način isplate, ostali načini isplate će Vam poslužiti u slučaju da primarni način isplate u datom trenutku ne funkcioniše, iz bilo kog razloga.

U daljem tekstu ćemo se fokusirati isključivo sa detalje vezane za isplatu novca sa UpWork portala na Payoneer nalog.

2. Payoneer kao način isplate novca sa UpWork portala

Ukoliko želite da koristite Payoneer kao način isplate novca sa UpWorka, neophodno je da posedujete Payoneer nalog. Uspešnom registracijom na Payoneer, i otvaranjem Payoneer naloga automatski aplicirate i za Payoneer karticu, koja će stići na Vašu kućnu adresu. Ukoliko želite da se registrujete na Payoneer, to možete uraditi ovde. Pročitajte detaljno uputstvo o tome šta Vam je potrebno za registraciju na Payoneer i kako da ostvarite pravo na poklon bonus od 25$* za nove korisnike.

Ukoliko već imate  otvoren Payoneer nalog, možete ga jednostavno povezati sa Vašim Upwork nalogom, i zatražiti isplatu na njega

2.1. Kako otvoriti Payoneer nalog i aplicirati za Payoneer karticu?

Payoneer nalog možete otvoriti jednostavno i brzo, za svega nekoliko minuta. Šta Vam je neophodno da biste se uspešno registrovali – možete pronaći u napisanom uputstvu za registraciju. Ukoliko registraciju uspešno završite sa linka našeg sajta, očekuje Vas poklon bonus od 25$* za nove korisnike.

O svim detaljima i funkcionalnostima Payoneer servisa za prijem novca smo već pisali u tekstu o „Payoneer kao način za prijem novca“.

2.2. Kako povezati Payoneer nalog sa UpWork portalom?

Kako bi imali mogućnost da novac isplatite sa UpWorka na Payoneer, neophodan uslov je da pre toga imate otvoren Payoneer nalog. Ukoliko još uvek nemate otvoren Payoneer nalog – pogledajte naše uputstvo o tome kako se registrovati na Payoneer i aplicirati za bonus od 25$.

Ukoliko već imate Payoneer nalog i karticu, jednostavno preskočite korak iz paragrafa iznad, i krenite u povezivanje Vašeg Payoneer naloga sa UpWorkom – što je opisano u daljem tekstu.

2.2.1. Povezivanje postojećeg Payoneer naloga sa UpWork portalom

Povezivanje i izbor Payoneer naloga kao načina isplate sa UpWork portala je jednostavno.

Postojeći Payoneer nalog možete povezati sa Vašim UpWork nalogom u svega nekoliko minuta:

 1. Ulogujte se na Vaš profil na UpWorku.
 2. Kliknite na Settings -> Get Paid -> Add Payment Method
 3. UpWork će Vam ponuditi moguće načine isplate, koje su podržane za Vaš nalog (slika ispod). U ovom slučaju, biramo Payoneer kao način isplate sa UpWorka, stoga kliknite na Set Up desno u polju Payoneera kao načina za isplatu (slika ispod).
 4. Unesite Vaš Payoneer ID (tj. email adresu kojom ste se registrovali na Payoneer).
 5. Potvrdite
 6. Payoneer će postati aktivan način za isplatu sa UpWorka 3 dana nakon što je  uspešno dodate kao način za isplatu sa svog naloga. (standardna procedura UpWorka, koja se sprovodi iz sigurnosnih razloga, uvek prilikom aktivacije novog načina za isplatu)

upwork payoneer payment method

3. Prednosti isplate novca putem Payoneer servisa sa UpWork portala

 • Prihvaćen metod isplate svih vodećih freelance platformi – pored isplata sa UpWorka, jednom otvoren Payoneer nalog i karticu možete koristiti za isplate sa svih vodećim freelance platformi.
 • Brze, sigurne i automatizovane isplate sa  vodećih freelance portala.
 • Bez dodatnih ili sa minimalnim provizijama prilikom standardnih isplata od kompanija partnera (Upwork, 99designs, Airbnb, Skrill, Amazon…)
 • Opcija Immediate Load – isplaćeni novac Vam je na raspolaganju u roku od 2h od isplate.
 • Poklon bonus od 25$ za nove korisnike – posle prvih primljenih 1000$ ili više, u zbiru – ukoliko se registrujete ovde.

4. Troškovi i ograničenja prilikom isplate novca sa Upworka na Payoneer

Prilikom isplate novca sa UpWork portala, postoje dve vrste troškova:

 • provizije koje naplaćuje UpWork
  • UpWork za svaku transakciju prema Vašoj Payoneer kartici naplaćuje proviziju od 2$, bez obzira na iznos.
 • provizije koje naplaćuje Payoneeer
  • Ukoliko izaberete „Standard Load“ na Vašem Payoneer nalogu, nema provizije od strane Payoneera za prilive  novca sa Vašeg UpWork naloga. Pod „Standard Load“ opcijom se podrazumeva da će Vam novac biti na raspolaganju 48h od trenutka kada zatražite isplatu sa Vašeg UpWork naloga.
  • Ukoliko izaberete „Immediate Load“ na Vašem Payoneer nalogu, provizija je 2,5$ po transakciji, od strane Payoneera za priliv novca sa Vašeg UpWork naloga. Pod „Immediate Load“ opcijom imate mogućnost da raspolažete isplaćenim novcem sa UpWork naloga 2h od trenutka kada zatražite isplatu – ali to Vas košta, kako je spomenuto 2,5$ po transakciji.

Dakle, ukupni troškovi isplate po transakciji sa UpWorka se kreću od 2$ – 4,5$. U svakom slučaju UpWorku plaćate proviziju od 2$ po transakciji.

Ukoliko birate „Standard Load“ opciju na Payoneer nalogu, nećete imati dodatnih troškova od strane Payoneera, i Vaši ukupni troškovi će biti jednaki proviziji koju uzima UpWork – 2$. Međutim, ukoliko se odlučite na Immediate ili Instant Load na Payoneer, pri čemu će Vam isplaćeni iznos biti na raspolaganju u roku od 2h – to će Vas koštati dodatnih 2,5$.

U ove troškove nisu uračunati troškovi godišnjeg održavanja Payoneer naloga i kartice (29,95$), ili troškovi prilikom podizanja novca sa bankomata (3,15$/po transakciji bez obzira na iznos).

Više detalja o Payoneeru kao načinu za prijem novca i mogućnostima plaćanja.