Prekid teniskog meča

Kladionice imaju različita pravila koja važe za mečeve tenisa koje ste odigrali na tiketu. Pre bilo kakve opklade na tenis, bitno je poznavati sledeća pravila u slučaju prekida ili predaje meča. Pojedine kladionice imaju pravila koja staju u zaštitu igrača, dok kod drugih važi pravilo koje kladionici povećava marginu, te ide na štetu Vas (kao onoga ko je plasirao opkladu), jer u slučaju povrede igrača i eventualne predaje meča pre regularnog kraja – gubite opkladu.

Postoje 4 različita pravila, na teniske mečeve koji su prekinuti (iz bilo kog razloga) koje današnje kladionice primenjuju. Ukoliko prekinuti teniski meč ne bude nastavljen do kraja redovnog kola (turnira), kladionice primenjuju različita pravila u obračunavanju opklada. Stoga su kladionice podeljene na 4 grupe, zavisno od toga kako primenjuju ovo pravilo:

Grupa 1 – neophodan samo prvi servis

Sa stanovišta Vaše opklade, kod ovih kladionica, dovoljan je prvi servis, bez obzira da li je meč kasnije prekinut iz bilo kog razloga. To znači da ukoliko meč bude prekinut u bilo kom sledećem trenutku (zbog povrede nekog od igrača, na primer), važi aktuelan rezultat, pri kome je meč prekinut. Dakle, kladionice smatraju pobednikom onog igrača koji je u trenutku prekida bio u vođstvu.

Grupa 2 – neophodan je završen prvi set

Sa stanovišta opklade, kod ovih kladionica, neophodan je završen bar jedan set. To znači sledeće:
Ukoliko se meč prekine tokom prvog seta – računa se kvota 1.00, i ulog Vam se vraća. Međutim ukoliko dođe do prekida meča (povreda igrača, na primer) tokom drugog seta, za konačni rezultat (i dobitnu opkladu) se računa pobednik prvog seta, koji je kompletan i završen, bez obzira na trenutni rezultat u drugom setu, pri kome je meč prekinut (predat).

Grupa 3 – neophodna su dva završena seta

Sa stanovišta opklade, najmanje dva seta moraju biti završena da bi opklada bila važeća. To znači da ukoliko meč bude prekinut (iz bilo kog razloga – povreda, odustajanje jednog od igrača, na primer) posle dva odigrana seta (na turnirima gde se pobednik određuje po principu “Bolji u tri seta”), pobednikom (i dobitnom opkladom) se smatra igrač koji je trenuto vodio sa 2 seta. Ukoliko dođe do prekida pre završetka dva seta – računa se kvota 1,00 (Void), a ulog na taj meč se vraća.

Grupa 4 – meč mora biti završen

U ovom slučaju, ceo meč mora biti završen pobedom jednog od igrača. U slučaju bilo kakvog prekida (predaja, povreda igrača) pre kraja meča, računa se kvota 1,00 (Void) – ulog na ovu opkladu Vam se vraća nazad.

Grupisanje online kladionica u zavisnosti koje od navedenih pravila primenjuju na prekinut teniski meč:

GrupaNaziv online kladionice
Grupa 1 Bet-at-home, Bwin, Expekt, Eurobet
Grupa 2Betfair, Pinnacle, Unibet
Grupa 3The Greek
Grupa 4GameBookers, William Hill, Paddy Power, Stan James

Za Vas, kao igrača, najpovoljnija je ponuda kod kladionica koje zahtevaju da meč bude u potpunosti završen kako bi opklada bila validna (Grupa 4). Opkladom kod ovih kladionica, rizik jedino predstavlja opklada koju ste napravili, dok svaki drugi eventualni gubitak uloženog novca (usled predaje, povrede) eliminišete jer se opklada računa kvotom 1,00 (Void).