Neteller – Plaćanje i prijem novca Neteller sistemom

Šta je Neteller i kako funkcioniše?

NetellerNeteller je međunarodno registrovan internet platni procesor (e-wallet), koji je u vlasništvu britanske kompanije Paysafe Group Plc. Neteller je podržan kao sredstvo plaćanja u preko 200 zemalja sveta, u 22 svetske valute. Na taj način omogućava Vam da primite novac ili platite bilo gde – sa automatskom konverzijom valute (ukoliko je potrebno). Neteller sistem Vam kao registrovanom korisniku, pruža mogućnost sigurnog plaćanja i prijema novca putem interneta, uz odmah dostupan novac (transakcije u realnom vremenu).

 

 • Plaćanje Netellerom – je moguće svuda gde je Neteller prihvaćen kao metoda plaćanja. Prednost plaćanja Netellerom je momentalna realizacija uplata. Uplaćeni novac (depozit) Vam je istog trenutka na raspolaganju.
  • Plaćanje prema kompanijama koje prihvataju uplate Netellerom (Merchants) se obavlja uglavnom bez provizije.
  • Mogućnost slanja novca drugim korisnicima Netellera
 • Prijem novca Netellerom – je moguć iz svih izvora koji podržavaju isplatu putem Neteller sistema.
  • Mogućnost prijema novca od drugih Neteller korisnika
  • Mogućnost isplate novca od svih kompanija (Merchants) koje podržavaju ovaj e-wallet

Sigurnost plaćanja na najvišem nivou

Neteller sistem koristi enkripciju vojnog nivoa za zaštitu Vaših podataka i novca koji je deponovan. Vaši podaci i depozit u Neteller sistemu su uvek sigurni, i jedino Vama dostupni. Upotrebom Netellera nemate više potrebu da unosite podatke Vaših kreditnih ili debitnih kartica na sajtovima gde je Neteller prihvaćen kao način plaćanja.  Neteller se obavezuje da će svakom registrovanom korisniku u slučaju dokazane prevare/zloupotrebe naloga vratiti u potpunosti depozit koji je  eventualno kompromitovan.

Neteller registracija – koristi Neteller za plaćanje i prijem novca putem interneta

Neteller registracija je besplatna

Pre plaćanja i prijema novca putem Neteller sistema, neophodno je da se registrujete. Registrovati se možete sa početne stranice sajta (ovde), ili klikom na ovaj link – gde dospevate odmah na stranicu registracionog formulara.

Primer, kako izgleda registracioni formular na Netelleru, možete videti klikom na sliku ispod.

neteller registracija placanje

Kako se registrovati na Neteller?

Za registraciju i uplatu prvog depozita na Neteller Vam je potrebno svega nekoliko minuta:

 1. Klikom na ovaj link dospevate na stranicu gde je neophodno popuniti registracioni formular.
 2. Popunite registracioni formular – vodite računa da vaši lični podaci koji unosite budu ispravni, kako ne biste imali problema sa budućim uplatama i isplatama sa Vašeg Neteller naloga.
 3. Kliknite „Join Now, kada završite sa unosom svih podataka koji su neophodni.
 4. Posle registracije, proverite Vaš email (koji ste uneli prilikom registracije), radi aktivacije Vašem naloga na Netelleru.
 5. Sve dalje eventualne instrukcije od Netellera ćete dobijati na email koji ste uneli prilikom registracije.

Ovim je proces registracije završen, Vaš Neteller račun je sada aktivan i možete pristupiti Vašem nalogu na sajtu. Takođe je moguće da već sada uplatite depozit na svoj Neteller nalog.

Iako je Vaš Neteller nalog sada aktivan, još uvek nije verifikovan. Verifikacija Neteller naloga je poželjna što pre, jer verifikacijom svog novootvorenog Neteller naloga stičete različite pogodnosti.

Verifikacija Neteller naloga – donosi pogodnosti i veće limite

U prošlom koraku je opisano kako vrlo brzo i jednostavno možete otvoriti nalog na Netelleru i izvršiti uplatu. Za uplatu depozita i plaćanje Netellerom je dovoljno samo da se registrujete i aktivirate nalog. Sve ovo možete obaviti za manje od 5 minuta!

Međutim, kako bi imali određene pogodnosti i dodatne mogućnosti – poželjno je da nalog koji ste otvorili i dodatno verifikujete. Neverifikovan nalog na Netelleru ima ograničenje za uplatu depozita u visini od 2850$, i nemogućnost isplate depozita. Ova ograničenja su postavljena radi sigurnosti novih korisnika, kako bi se onemogućile eventualne zloupotrebe.

Verifikacijom naloga, možete iskoristiti pun potencijal ovog sistema, bez ograničenja, sa većim limitima i slobodnom mogućnosti isplate depozita, kada to poželite.

Kako verifikovati Neteller nalog?

Verifikacija Neteller naloga, možete obaviti klikom na „verifying your account“ link sa Vašeg naloga (slika ispod).Neteller verifikacija naloga

Verifikacija se obavlja u nekoliko koraka:

 1. Uplata depozita (Deposit funds)
 2. Kreiranja sigurnosnog pitanja (Create security question)
 3. Slanja skeniranih dokumenata (Submit identity verification documents) – kojima potvrđujete da se Vaši lični podaci podudaraju sa onima koje ste uneli pri registraciji, i da ste baš Vi osoba koja je vlasnik naloga.Prilikom verifikacije potrebno je da se slikate sa važećim zvanično izdatim dokumentom u Vašoj zemlji. Možete poslati jedan od prihvaćenih dokumenata sa slikom vozačku dozvolu (Driving Licence), ličnu kartu (ID Card) ili pasoš (Passport). Najjednostavnije je da se slikate putem web kamere, direktno sa Netellerovog sajta. Ukoliko nemate web kameru, ovaj deo verifikacije možete završiti i putem Netellerove mobilne aplikacije.
 4. Verifikacije Vaše lokacije
 5. Verifikacije vlasništva nad nalogom na Netelleru

Kada završite  uspešno sve korake verifikacije Vaš nalog će biti označen kao „Verified“ i tada ćete imati mogućnost povlačenja depozita i više limite za uplatu.

Uplata depozita na Neteller – Kako uplatiti novac na Neteller?

Trenutno postoji preko 60 načina na koje možete uplatiti depozit na svoj nalog. Odlična je činjenica da ćete bez obzira na lokaciju u svetu gde se trenutno nalazite, kao i činjenicu da li imate karticu koja podržava plaćanje internetom – verovatno imati mogućnost da dopunite svoj Neteller nalog!

Podržani načini za uplatu depozita su: Maestro Card, Visa, Visa Electron, Visa Debit, MasterCard, Skrill, PaySafeCard, Bank Transfer (Bank Wire), AstroPayCard

Troškovi koji imate pri uplati depozita zavise od načina uplate. Tako npr. ukoliko se odlučite za Bank Wire metodu dopune svog računa na Netelleru – nećete platiti dodatnu proviziju, provizija putem uplate VISA/Maestro/MasterCard iznosi od 1,9-4,95% (ovo je uglavnom i najčešći način uplate depozita). Provizija pri prebacivanju depozita sa Skrilla na Netellerov račun iznosi 3%. Provizija na depozit sa PaySafeCarda je, na primer, visokih 7%!

Kako bi smanjili nepotrebne troškove, prilikom uplate je najbolje da odaberete način uplate depozita koji Vam je uvek dostupan, odgovara Vašim potrebama, sa što manjim provizijama prilikom uplata.

Visina provizija prilikom uplate depozita su promenljive, a navedene vrednosti su aktuelne u trenutku pisanja ovog teksta. Za aktuelne provizije prilikom uplate depozita proverite „Fees“ sekciju na Netellerovom sajtu pod „Deposit Options„.

Isplata depozita sa Netellera – Kako isplatiti novac sa Netellera?

Isplata depozita sa Netellera se može realizovati na više načina:

 • Isplata Bank Wire metodom – pri čemu se naplaćuje fiksna provizija od 7,5 EUR po transakciji
 • Isplata čekom – 7,5 EUR po čeku
 • Isplatom na VISA/MasterCard/Maestro karticu – isplata depozita sa Netellera na karticu se naplaćuje 1,9% od iznosa (do maksimalnih 20$ provizije).
 • Isplate na Merchant sajtove – bez provizije

Isplate sa Netellera na merchant sajtove

Pod Merchant sajtovima podrazumevamo sve sajtove koje prihvataju Neteller kao zvanični način plaćanja. Postoji više stotina (možda i hiljada) merchant sajtova na kojima možete platiti (ili kupiti) putem Netellera. Posebno interesantna je mogućnost uplate na najveće internet kladionice i kazina sa Netellera – bez provizije! Samo neke od podržanih kladionica na koje možete uplatiti/isplatiti depozit bez provizije sa Netellera su: bet-at-home kladionica, William Hill kladionica i mnoge druge!

Provizija na konverziju valuta pri plaćanju Netellerom

Za sve transakcije koje se obavljaju preko Netellera, a koje uključuju konverziju valuta – postoji dodatna provizija u iznosu od 3,99%. Ovaj iznos zadržavaju, kao proviziju za konverziju valuta, i da bi se zaštitili od eventualnih fluktuacija u kursu između različitih valuta na dnevnom nivou

Savet: Prilikom registracije na Netellerovom sajtu, kao valutu vašeg računa izaberite onu u kojoj ćete najčešće plaćati i primati novac. Na ovaj način ćete u potpunosti izbeći proviziju koju naplaćuju prilikom konverzije valuta, a koja nije mala (3,99%).

Primer: Ukoliko otvorite račun na Netelleru, i planirate da ga koristite npr. za uplatu i isplatu novca sa kladionice bet at home, gde Vam je račun u EUR, izaberite i EUR valutu za račun Vašeg Neteller računa. Na ovaj način izbegavate nepotrebnu konverziju valuta između Netellera i bet at home kladionice. Besmisleno bi u ovom slučaju bilo da imate račun na kladionici otvoren u ruskim rubljama, a uplaćujete novac sa Netellera u eurima.