Prijem novca iz inostranstva putem Payoneer servisa

Ukoliko imate potrebu za prijemom novca iz inostranstva, sigurno ste se našli u situaciji kada je potrebno da se odlučite za neki od servisa za prijem novca koji ćete koristiti za svoje potrebe. U takvoj situaciji često se nameću ograničenja prilikom izbora. Razlog ograničenja najčešće leži u tome da način koji Vama najviše odgovara – ne odgovara uplatiocu (klijentu). Situacija može biti i obrnuta – klijent Vam nudi određene opcije za isplatu novca koje kod Vas ne funkcionišu, iz bilo kog razloga (npr. PayPal u pojedinim zemljama).

Dobar all-around servis za prijem novca iz različitih izvora bi trebao da ima sledeće karakteristike:

 • Globalan – funkcioniše u svim zemljama sveta.
 • Brz i pouzdan – funkcioniše stalno i svuda.
 • Jednostavan – jednostavan za korisnike.
 • Fleksibilan – mogućnost različitih načina za prijem i raspolaganje primljenim novcem.
 • Povoljan – konkurentne ili manje provizije.

Bez obzira da li su Vaše potrebe za prijemom novca od stranih klijenata jednokratne, povremene ili redovne – ove karakteristike servisa su uvek poželjne.

Servis sa ovim karakteristikama omogućava Vam neophodnu fleksibilnost – klijent Vam plaća načinom koji njemu najviše odgovara, a vi raspolažete primljenim novcem kako Vama najviše odgovara.

U nastavku predstavljamo Payoneer – servis za prijem novca koji ispunjava svih 5 gore navedenih poželjnih karakteristika.

Kako funkcioniše prijem novca putem Payoneer servisa?

Kako bi iskoristili pogodnosti za prijem novca koje Payoneer nudi, neophodno je da budete registrovani na Payoneerovom sajtu. Registracija je besplatna, i završavate je za nekoliko minuta.

Registracijom preko ovog linkastičete pravo na poklon bonus za nove korisnike u iznostu od 25$. Ovaj poklon bonus važi samo za novoregistrovane korisnike, i dodeljuje vam se jednokratno i automatski posle kada ostvarite prijem novca u minimalnom zbiru od 1000$ na Vašem nalogu.

Direktnom registracijom na Payoneer sajtu nemate pravo na poklon bonus.

Generalno, Payoneer Vam omogućava prijem novca na različite načine:

 1. Prijem novca od klijenata posredstvom internet platformi – Payoneer svojim korisnicima omogućava jednostavne i automatizovane isplate sa vodećih internet marketplace platformi kao što su Upwork, Fiverr, 99designs, Clickbank, Amazon, DesignCrowd, 2Checkout, Envato i dr.Na izabranoj platformi je neophodno da korisnik samo izabere Payoneer kao željeni način za isplatu novca.
 2. Prijem novca direktno od klijenata – Payoneer servis korisnicima nudi i drugu mogućnost – prijem novca (u USD, EUR, GBP) direktno od klijenata, bilo da je on pravno ili fizičko lice. U ovom slučaju Vi direktno sa Vašeg Payoneer naloga, šaljete klijentu zahtev za uplatu određenog iznosa. Ukoliko je potrebno, uz zahtev, klijentu možete poslati i fakturu sa potraživanim iznosom i datumom dospeća. Ovako kreiran zahtev za uplatu određenog iznosa sa fakturom, Payoneer servis prosleđuje na navedeni email Vašeg klijenta. Vaš klijent emailom dobija sve neophodne instrukcije kako izvršiti uplatu. Klijent može izabrati da li će fakturu platiti karticom, bankovnom transakcijom, e-čekom ili direktno sa svog Payoneer naloga (ukoliko je i sam korisnik). Upravo ova činjenica potvrđuje fleksibilnost ovog servisa. Vi imate mogućnost upotrebe all-around servisa za prijem novca od inostranih klijenata, dok vaši klijenti uvek imaju mogućnost izbora načina uplate po fakturi koji njima najviše odgovara.

prijem novca payoneer servis

Kome je namenjen Payoneer servis?

Payoneer servis za prijem novca kao ključni segment tržišta ima pojedince i kompanije koji rade i zarađuju putem interneta:

 • Service provideri
  • Freelanceri (developeri, dizajneri, prevodioci…)
  • Outsourcing kompanije (IT kompanije, kreativne agencije)
 • Online prodavci
  • Amazon prodavci (US, UK, EU, Japan, Canada, Australia)
  • Shopify i sl.
 • Microstock ilustratori
 • Affiliate marketeri
 • Osobama koje iznajmljuju nekretnine na rental servisima poput Bookinga i AirBnb-a

Više informacija, i uvek aktuelne detalje (provizije, servisi) možete pronaći na Payoneer sajtu.

Detaljnije o Payoneer servisu možete pročitati u tekstu o plaćanju i prijemu novca putem ovog servisa.

payoneer prijem novca registracija