Recenzija Payoneer servisa za prijem novca i plaćanje, na ovoj stranici je napisana krajem 2013. godine, a poslednji update je urađen 18. decembra 2017. godine. Trudićemo se da našem sajtu i ovoj stranici, uvek nađete najaktuelnije informacije vezane za Payoneer.

Ukoliko Vas zanima samo određeni deo teksta, klikom na link ispod možete “skočiti” do njega:

 • Šta je Payoneer?
 • Kako se registrovati na Payoneer?
 • Koje mogućnosti nudi Payoneer svojim korisnicima?
 • Kako funkcioniše prijem novca sa Payoneerom?
 • Kako funkcioniše plaćanje Payoneerom?
 • Šta je Payoneer kartica i koje su njene pogodnosti?
 • Koje su prednosti upotrebe Payoneer servisa za prijem novca i plaćanje?
 • Koliki su godišnji troškovi i troškovi upotrebe servisa za prijem i plaćanje novca?
 • Poklon bonus od 25$ za novoregistrovane korisnike
 • Aktuelne prednosti i mane Payoneer servisa
 • Ostali sadržaji o Payoneeru na sajtu

 

Payoneer – način za prijem novca i plaćanje putem interneta u Srbiji

Payoneer

 Šta je Payoneer?

Payoneer je globalni servis za transfer novca, koji svojim korisnicima omogućuje bezgranični transfer novca, i usluge digitalnog prijema novca i plaćanja.

Registrovani korisnici Payoneera mogu slati i primati novac upotrebom Payoneer e-walleta, ili proslediti primljeni novac sa svog naloga na devizni račun lokalne banke, ukoliko to žele.

Registracijom na Payoneer, korisnik stiče pravo na korišćenje svih servisa i pogodnosti koje Payoneer kao servis nudi. Odlična i praktična je i mogućnost upotrebe Payoneer kartice, za koju automatski aplicirate registracijom na Payoneer. Debitna kartica je povezana sa Vašim nalogom, a možete je koristiti za sve vrste online plaćanja, plaćanja na POS terminalima, ili podizanje novca na ATM.

Ukratko usluge koje Payoneer kao servis novca nudi možemo podeliti na usluge prijema i usluge plaćanja.

Mogućnosti prijema novca Payoneer servisom:

 • prijem novca od drugih Payoneer korisnika
 • integrisana rešenja za prijem novca od velikog broja kompanija partnera direktno na Vaš Payoneer račun (Global Mass Payout) – u koje spadaju vodeće freelance platforme, internet sajtovi za iznajmljivanje nekretnina, e-commerce sajtovi, i sajtovi za prodaju fotografija. Samo neke od kompanija partnera su: 
  • Freelance platforme: UpWork, 99designs, Fiverr, PeoplePerHour, One Hour Translation i dr.
  • Stock Photography sajtovi: Shutterstock, GettyImages, 123RF.com, Dreamstime Microstock, Sticky, Pond5 i dr.
  • E-Commerce sajtovi: AmazonLazada, Shopee, Cdiscount, Newegg, Tophatter, Wish i dr.
  • Sajtovi za iznajmljivanje prostora: Airbnb, HomeAway, Pandabed i dr.
 • Payoneer Billing Service – upotrebom ovog servisa, imate mogućnost jednostavnog slanja e-faktura svojim klijentima.
 • Global Payment Service – registrovani korisnici imaju na raspolaganju sopstvene bankovne račune za prijem novca u USD, GBP, EUR, JPY i CAD. Na ovaj način Global Payment Service Vam omogućava da prijem novca lokalnim bank trasferom od kompanija iz USA, UK, EU, Japana i Kanade.

Mogućnosti plaćanja Payoneer servisom:

 • slanje novca drugim Payoneer korisnicima – bez provizije
 • raspolaganje depozitom na Payoneer nalogu putem Payoneer kartice:
  • online plaćanje
  • plaćanje na POS terminalima u zemlji i inostranstvu
  • podizanje novca na ATM u zemlji i inostranstvu

Kako se registrovati na Payoneer?

Proces registracije na Payoneer je jednostavan, vršite je direktno na Payoneerovom sajtu. Neophodan uslov je da ste punoletni. Za potrebe registracije i verifikacije će vam biti neophodan neki lični dokument (lična karta, pasoš ili vozačka dozvola) i podaci deviznog računa iz lokalne banke.  Registracija je besplatna, a ukoliko se registrujete preporukom preko linka na našem sajtu – očekuje Vas poklon bonus Payoneera od 25$ za nove korisnike*.

Savetujemo Vam da pročitate detaljno uputstvo o tome šta Vam je potrebno, kako se registrovati i kako steći pravo na poklon bonus od 25$ za nove korisnike*.

Registracijom ovde – stičete pravo na poklon bonus  od 25$ za nove korisnike*.

Koje mogućnosti nudi Payoneer svojim korisnicima?

Payoneer je servis za globalni transfer novca, koji svojim korisnicima omogućava bezgranično plaćanje i prijem novca. Payoneer se od početka trudi da pojednostavi, pojeftini i proširi mogućnosti koje nudi. Njihove usluge su danas korisne i primenljive za kompanije koje isplaćuju na hiljade spoljih saradnika mesečno putem Payoneerovog servisa (npr. Google, Amazon, UpWork), a istovremeno podjednako dobre za honorarce i povremene freelancere za prijem novca sa različitih strana.

Kako iz kompanije naglašavaju – njihova misija je da osnaže globalnu trgovinu sa svojim inovativnom platformom za plaćanje i prijem novca. Danas više od hiljadu vodećih korporacija u svojim oblastima (Google, Amazon, UpWork, Airbnb, Rakuten, 99designs i dr.) nudi mogućnost isplate svojim korisnicima putem Payoneer servisa.

Upotrebom i kombinacijom usluga koji su korisnicima Payoneera na raspolaganju – moguće je na jednostavan, fleksibilan, siguran, brz i pristupačan način koristiti rešenja za prijem novca i plaćanje.

Ukoliko ste iz bilo kog razloga imali potrebu za prijemom novca iz inostranstva (bilo od fizičkih lica, ili kompanija) za obavljeni posao ili usluge, verovatno ste nailazili na mnoge probleme prilikom naplate. Najčešći problemi koji su se javljali u dosadašnjoj naplati sa naših prostora je bila nekompatibilnost u mogućnostima nas kao primaoca novca i raspoloživim načinima za plaćanje klijenta koji Vam plaća. Tako je npr. klijentima iz SAD bilo čudno i nemoguće objasniti da ne možemo primiti uplatu koju bi oni da izvrše PayPalom (do nedavno). Ovo je samo jedan primer od više potencijalnih problema sa kojima se možete susresti, ili ste već imali iskustva.

Rešenje problema vezanih za prijem novca i internet plaćanje, iz iskustva korisnika iz preko 200+ zemalja širom sveta, u Payoneeru su pokušali da predstave svojim paketom usluga za prijem novca. Koje su mogućnosti prijema novca putem Payoneera i kako funkcioniše, pročitajte u nastavku teksta.

Kako funkcioniše prijem novca sa Payoneerom?

Od trenutka kada je Payoneerov servis za prijem novca prvi put predstavljen,

Kako funkcioniše plaćanje Payoneerom?

Šta je Payoneer kartica i koje su njene pogodnosti?

Koje su prednosti upotrebe Payoneer servisa za prijem novca i plaćanje?

Mobilna aplikacija

Koliki su godišnji troškovi i troškovi upotrebe servisa za prijem i plaćanje novca?

 • Registracija je besplatna.
 • Registracijom automatski aplicirate i za Payoneer karticu. Posle potvrde

Aktuelni troškovi i provizije su napisane u trenutku poslednjeg updatea ovog teksta. U svakom slučaju je najsigurnije da uvek proverite aktuelne informacije i troškove, što najjednostavnije možete uraditi sa svog Payoneer naloga klikom pod “Help” -> “Pricing & Fees“.

Poklon bonus od 25$ za novoregistrovane korisnike*

Sjajna mogućnost koja se nudi novim korisnicima je poklon bonus od 25$, koji imaju svi novi korisnici koji su se uspešno registrovali preko preporuke.

Kako da ostvarite pravo na poklon bonus za nove korisnike?

Neophodno je da se uspešno registrujete isključivo preko preporuke. Kako bi stekli preporuku, i sa njom stekli pravo na bonus na Vašem nalogu – dovoljno je da se uspešno registrujete preko ovog linka. Uspešnom registracijom ovde, ili registracijom preko nekog Payoneer linka na našem sajtu stičete pravo na bonus od 25$ kao novi korisnik.

Direktnom registracijom, ili nastavkom  procesa registracije na Payoneerovom sajtu – nemate pravo na bonus dobrodošlice za nove korisnike.

Ukoliko Vam je potrebno, pogledajte detaljno uputstvo za registraciju, i način na koji možete da aplicirate za bonus.

Kako se dodeljuje Payoneer bonus za nove korisnike?

Bonus za nove korisnike se dodeljuje jednokratno, u iznosu od 25$. Bonus dobrodošlice za nove korisnike se dodeljuje automatski, tako da od vas ne zahteva nikakvu dodatnu intervenciju. Jednostavno će vaš raspoloživ depozit biti uvećan za 25$ kada ispunite uslov za sticanje bonusa*.

Uslov za sticanje bonusa je jednostavan – dovoljno je da koristite Payoneer kao servis za prijem novca. Čim ostvarite prijem novca na svom nalogu u zbirnom iznosu od bar 1000$, ispunili ste uslov za dodelu bonusa. Nije bitno da li ste iznos od 1000$ primili jednokratno, ili ste uslov za bonus ispunili prijemom npr. 10 uplata u vrednosti od po 100$.

Prethodna granica za realizaciju bonusa za nove korisnike je bila primljenih bar 100$, međutim kako bi sprečili zloupotrebe koje su očigledno nastale vremenom, granica je povećana na 1000$. Iako je povećana, lako je dostižna, jer iz Payoneera smatraju da ukoliko neko aktivno koristi karticu, lako će dostići ovaj iznos.

Ukoliko se registrujete preko ovog linka – ostvarićete pravo na bonus. Bonus za novoregistrovane članove od 25$, Vas svakako neće učiniti bogatijim niti će Vam rešiti važne finansijske probleme, ali ovim iznosom ćete Vama gotovo pokriti troškove održavanja naloga za godinu dana, a nama pomoći sa daljim radom! 🙂

Aktuelne prednosti i mane Payoneer servisa

Prednosti:

Mane: 

Ostali sadržaji o Payoneeru objavljeni na sajtu

 Aktuelni spisak svih dodatnih tekstova na temu Payoneera koji su objavljeni na sajtu:

 

Payoneer kartica – prijem novca i plaćanje putem interneta

Payoneer debitna kartica se nametnula kao sjajno rešenje za naše područje, jer je svojom pojavom objedinila može se reći veliki broj nedostataka i problema koji su nam nametnuti u aktuelnim načinima transakcija putem interneta iz Srbije.

Na probleme vezane za aktuelne načine plaćanja –  pre svega mislim na ogroman trud koji je neophodno uložiti u verifikaciju naloga na Skrillu, a zatim i na PayPal, koji iako je prisutan, ograničen je na isključivo mogućnost plaćanja. Sa druge strane, problem primanja čekova iz inostranstva (kao npr. kompenzaciju za freelance rad) je procedura koja može potrajati nedeljama, a potraga za bankom pri unovčavanju istog problem svoje vrste. Donekle, sve ove probleme je moguće izbeći ili u velikoj meri ublažiti upotrebom Payoneer kartice.

Suma summarum – Vašu payoneer karticu možete koristiti za:

 1. plaćanje robe i usluga putem interneta
 2. prijem novca od fizičkih lica i kompanija širom sveta – upotrebom Payoneer Billing Service – servisu kome o kome smo detaljno pisali ovde ovde.
 3. prijem novca od drugih korisnika Payoneer kartice.
 4. isplate i uplate preko kompanija koje sarađuju sa Payoneer-om, a to su: Skrill, Fiverr, SFI, Freelancer, Upwork, 99designs, ClickBank, Amazon, AirBnb, HomeAway, Rakuten, GettyImages, CPA mreže MaxBounty i Peerfly, FirstBeatMedia i  mnogi drugi.
 5. upotreba kartice za podizanje novca na banokmatima u Srbiji i širom sveta!
 6. mogućnost direktnog plaćanja na POS terminalima u Srbiji i inostranstvu!

Iako je već spomenuto iznad, ipak još jednom – DA, ovo funkcioniše i u Srbiji!

Koliki su troškovi upotrebe Payoneer servisa?

Registracija i porudžbina kartice se obavlja putem Payoneer sajta.  Dakle, registrujete se i posle obično 7-14 radnih dana, na Vašu adresu stiže Vaša debitna kartica. Sam proces registracije, izrade i slanja  kartice na Vašu adresu je u potpunosti besplatan.  Ukoliko registraciju za Payoneer karticu izvršite ovde – dobićete i 25$ poklona, posle prvih 100$ uplate na Vaš račun.

Pa šta se onda plaća?!? Kao i kod svake kartice, postoje troškovi održavanja kartice (29.95$ na godišnjem nivou), i troškovi podizanja novca sa bankomata (3.15$ po transakciji). Kompletne troškove održavanja i provizije možete proveriti u svakom trenutku i na Payoneer-ovom sajtu, posle registracije, pod General Information –> Pricing and Fees.

Payoneer kartica – kako doći do nje?

Registracijom na sajtu – ovde, možete besplatno poručiti Vašu Payoneer karticu. Posle popunjavanja registracionog formulara, i slanjem zahteva za registraciju, neophodno je verifikovati (slanjem skeniranog dokumenta na email). Svako dalje obaveštenje od Payoneera o toku verifikacije i stanju Vašeg naloga ćete dobijati na email koji ste uneli pri registraciji. Poručena kartica stiže na Vašu adresu u roku od 3-4 sedmice.

Payoneer – mogućnosti za prijem novca i plaćanje

Prijem novca – je moguće od svih korisnika koji već imaju Payoneer karticu.  Primanje novca je takođe moguće i od svih fizičkih i pravnih lica koja nisu partneri (tj. nemaju Payoneer karticu). U drugoj varijanti primanja novca spadaju i transakcije sa svih internet platnih kartica (domaćih ili stranih banaka), kojima sredstva prebacujete na Vašu karticu. Ove transakcije se proveravaju manuelno od strane Payoneera, tako da je moguće da potraju nešto duže nego prva varijanta primanja novca sa Payoneer kartice koja se realizuje u roku od 2h. Troškovi primanja novca su manji od 4$ na 100$ transakcije (3.75%), i možete izabrati da li će troškove transakcije snositi osoba koja šalje ili osoba koja prima novac.

Plaćanje Payoneerom – je moguće prema drugim Payoneer korisnicima, kao i svuda na internetu gde su prihvaćene internet platne kartice. Detaljnije o troškovima plaćanja putem interneta, kao i troškovi podizanja novca na bankomatu i plaćanje na POS terminalima su opisani dalje u tekstu.

Troškovi i limiti Payoneer debitne kartice

Troškovi godišnjeg održavanja kartice iznose 29.95$. Iznos od 29.95$ ne morate da plaćate unapred, već će Vam prva uplata na karticu biti umanjena za ovaj iznos. Ovaj iznos je ujedno i jedini iznos održavanja kartice, i plaća se jednom godišnje. Možda na prvi pogled zvuči puno, ali taj iznos izađe 2.5$ mesečno, što je u proseku isti iznos koji Vam naplaćuje bilo koja banka za sličnu karticu. Dodatnih mesečnih troškova održavanja nema.

Troškovi podizanja gotovine na svim bankomatima su identični i iznose 3.15$, bez obzira na sumu podignutog novca. Tu proviziju određuje Payoneerova banka, a banka čiji je bankomat nema dodatnu proviziju. Maksimalni iznos koji možete podići na bankomatima tokom jednog dana je 2500$ (od ukupnih 5000$ koje dnevno možete potrošiti).

Plaćanje na POS terminalima je možda i najbolja stvar vezana za Payoneer karticu. Prilikom “provlačenja kartice” u radnjama, bilo gde, osim cifre na računu, nemate dodatnih troškova! Upravo tako, ne naplaćuje se dodatnu provizija, bez obzira koja je banka vlasnik POS terminala u radnji. Praktično rečeno, i sladoled i televizor možete platiti karticom, bez dodatne provizije.

Payoneer kartica - troškovi održavanja

Payoneer kartica – troškovi održavanja

Payoneer i US Payment Service (namenski račun u USA banci)

Payoneer US Payment Service (ili US Virtual Account) predstavlja namenski račun u USA banci, koji je vezan direktno na Vašu karticu. Bitno je napomenuti da ovaj račun nije moguće otvoriti bez Payoneer kartice. Ovom servisu možete pristupiti klikom na “Receive Payment” gde kao opciju birate “US Payment Service

 

US-payment-service

 

US Virtual account je automatski vezan za Vašu Payoneer karticu, i on služi isključivo za primanje novca. Na US Virtual account je moguće primiti uplatu sa računa neke od kompanija koja sarađuje sa Payoneer-om. Posle prijema uplate na Vaš US Virtual account, novac se momentalno prebacuje na Vašu Payoneer karticu. Za uslugu instant transfera primljenog novca sa US virtual accounta na Vašu Payoneer karticu, plaćate proviziju od 1%.

Lista kompanija sa kojom Payoneer sarađuje je veoma dugačka, a od najpoznatijih tu su i Ebay, Elance, Fiverr, Amazon dr. Kompletan spisak možete videti i na Payoneer sajtu. Činjenica da možete zahtevati od Payoneer-a da doda kompaniju sa kojom sarađujete (koja Vas plaća) u partnere čini ovu uslugu vrlo značajnom i korisnom.

Za prijem novca na US Payment Service, kao i na svaki račun Vam je neophodno nekoliko podataka. Sve relevantne podatke za ovaj račun koji će Vam zatrebati za prijem novca se nalaze stranici US Payment Service, koju izaberete kao metodu prijema novca (slika ispod). Od podataka su Vam neophodni: ime banke, bank routing number i account number.

 

us payment service account number

 

Povezivanje Payoneer kartice sa PayPal nalogom – PayPal prijem novca

Paypal nalog je moguće povezati (asocirati) sa Vašom Payoneer Mastercard karticom. Na ovaj način imate dvosmernu mogućnost prebacivanja novca (Vaš PayPal nalog -> Vaša Payoneer kartica i obrnuto). Upravo za potrebe povezivanja sa Vašim Paypal nalogom funkciju ima i US Payment Service Payoneer kartice. Dakle, novac sa Paypala je moguće primiti na Payoneer karticu, preko US Payment Service opcije. Transfer traje najčešće nekoliko dana, i posle toga je moguće normalno raspolagati novcem na Payoneer kartici (na koju se direktno deponuje sa US virtual account-a).

Na Paypalu opcijom “Add Bank Account” možete povezati Vaš PayPal nalog sa Vašom Payoneer karticom ( preciznije rečeno US Payment Service-om Payoneer-a). Kao podatke ime banke, Bank Routing Number i Account Number koje unosite na PayPalu (slika ispod) koristite Vaše podatke sa stranice US Payment Service-a na Payoneerovom sajtu. (detaljnije u pasusu iznad).

How-to-add-Bank-account-details-in-Paypal

Prednosti i mane Payoneer platne kartice

1. Neograničena mogućnost plaćanja na internetu

2. Mogućnost primanja novca na karticu

3. Mogućnost povezivanja kartice sa Skrill-om i sličnim e-wallet servisima.

4. Mogućnost podizanja gotovine na bankomatima u Srbiji i širom sveta.

5. Mogućnost plaćanja na POS terminalima bez provizije!

6. Kartica bez dodatnog mesečnog održavanja

7. Ova kartica ne zahteva posebno otvaranje bankovnog računa.

8. Poklon bonus za novoregistrovane korisnike od 25$ posle prvih 1000$ uplate na karticu. (bonus osvarujete registracijom – ovde)

Jedina i do sada “najveća” mana ove kartice jeste čekanje da stigne na Vašu kućnu adresu. Čekanje na isporuku traje oko 20-ak dana. Ali ukoliko uzmemo u obzir komfornost koju pruža u svakoj sledećoj transakciji, kao i široku upotrebnu vrednost – od podizanja novca na bankomatima, upotrebe na POS terminalima, do plaćanja i primanja uplata internetom – Payoneer kartica je svakako najbolji i najjednostavniji način plaćanja internetom kod nas.