Payoneer kartica – mogućnosti i upotrebe Payoneer kartice

Payoneer kartica, posredstvom Payoneer servisa, postala je značajan način za prijem novca kod nas. Iako je ovaj servis popularan kod nas već nekoliko godina, naročitu ekspanziju je doživeo u poslednjih godinu dana. Rastu popularnosti Payoneer servisa za transfer novca definitivno je doprinela i činjenica da se Payoneer prema našem tržištu odnosi sve ozbiljnije. Činjenica da se Skrill povukao sa svojom karticom sa non-SEPA tržišta, doprinela je popularnosti Payoneera, koji se pokazao kao dobra (negde i jedina) alternativa za Skrill karticu.

O Payoneer servisu za prijem novca i Payoneer kartici je već bilo govora na sajtu, a razlog pisanja ovog teksta je što su se neke mogućnosti Payoneer kartice promenile u odnosu na period kada je prvi tekst napisan.


Sadržaj teksta:
(klikom na link ispod možete skočiti na željeni sadržaj, ukoliko ne želite da čitate ceo tekst)


U nastavku teksta možete pročitati aktuelne informacije i mogućnosti koja Payoneer kartica trenutno nudi.

Zašto Payoneer?

Postoji više ključnih razloga zašto izabrati Payoneer kao all around rešenje za prijem novca i plaćanje putem interneta:

 • Jednostavnost prijema novca
  Preko 3 miliona korisnika koristi Payoneer servis za prijem novca, razlog za to je pre svega – jednostavnost.
 • Smanjenje troškova prijema novca
  Smanjenjem dodatnih troškova prijema novca do 70% upotrebom Payoneer servisa – povećavate svoj profit.
 • Proširenje mogućnosti Vašeg poslovanja
  Proširuje mogućnost poslovanja na svim tržištima gde je Payoneer prihvaćen kao način isplate (200+ zemalja sveta).
 • Prijem novca u različitim valutama (USD, EUR, GBP, JPY)
  Mogućnost prijem novca u različitim valutama – u zavisnosti od potrebe.
 • Dostupnost Vašeg novca – raspolažite svojim novcem svuda i u svakom trenutku!
 • Payoneer debitna kartica – Vam omogućava raspolaganje novcem svuda gde je moguće platiti karticom (POS terminali, ATM, online plaćanje)
 • Local Bank Account Withdrawal Method – imate potrebu da primljeni novac sa Payoneer naloga prosledite u Vašu banku? Мoguće je i to!
 • Dostupna kvalitetna podrška  Odlična višejezična podrška svim korisnicima putem telefona, emaila ili chata.

Payoneer kartica – registracija, bonus za nove korisnike i troškovi održavanja

Registracija na Payoneer i aplikacija za Payoneer karticu

Sve pogodnosti Payoneer servisa za plaćanje i prijem novca imaju isključivo registrovani korisnici. Registracija je jednostavna i besplatna. Registracijom preko linka na našem sajtu (ovde) – stičete pravo na 25$ sign-up bonusa za nove korisnike*, koje direktnom registracijom nemate. Pre početka registracije, savetujemo Vam da pročitate uputstvo za registraciju na Payoneer. Prateći uputstvo, saznaćete šta Vam je potrebno, i kako se uspešno registrovati na Payoneerovom sajtu i ostvariti pravo na sign up bonus od 25$.

Uspešnom registracijom automatski ste aplicirali i za karticu. Payoneer karticu dobijate besplatno na kućnu adresu 7-10 dana od trenutka uspešne registracije. Po prijemu kartice, neophodno je da je aktivirate pristupom Vašem Payoneer nalogu sa podacima koje ste uneli prilikom registracije. Karticom ćete imati mogućnost da raspolažete sredstvima na svom Payoneer nalogu.

Troškovi održavanja Payoneer naloga

Troškovi održavanja – se naplaćuju jednom godišnje, i iznose 29,95$. Prvi put se troškovi naplaćuju tek od prvog raspoloživog depozita. Drugih troškova održavanja nema (mesečni, dnevni i sl).

Payoneer bonus za nove korisnike!*

Payoneer dodeljuje poklon bonus od 25$ novim korisnicima, koji su se registrovali preporukom. Direktnom registracijom sa nekog od linkova na našem sajtu – imate pravo na bonus od 25$ za nove korisnike. Uslov bonusa novi korisnici ostvaruju jednostavno – upotrebom Payoneer servisa za prijem novca. Poklon bonus će Vam biti dodeljen automatski, najčešće u periodu od 24-48h posle dostizanja minimalnog praga od bar 1000 primljenih $ (jednokratno ili u zbiru)*.

payoneer kartica 2017 2018

Prijem novca na Payoneer

Payoneer se vremenom razvio u ozbiljan servis  za transfer novca. Od trenutka pisanja prvog teksta o Payoneeru pojedine mogućnosti vezano za prijem novca su se promenile – na bolje! Danas je, što se prijema novca tiče, Payoneer orijentisan isključivo ka različitim pogodnostima za biznis uplate (business related payments), odnosno prijemu novca od kompanija partnera, poslovnih klijenata širom sveta, i Payoneer kartica drugih korisnika.

Sa druge strane, privatne uplate na sopstvenu Payoneer karticu direktno nisu moguće.

Payoneer se specijalizovao u međunarodnim transakcijama novca, tako da je prijem novca moguć u više od 200 zemalja sveta, i preko 150 valuta.

Payoneer trenutno nudi prijem novca kroz nekoliko svojih servisa:

   1. Prijem novca od drugih Payoneer korisnika
    Mogućnost prijema novca i plaćanja ka drugih korisnicima Payoneera ostaje. Ukoliko pošiljalac i primalac novca poseduju Payoneer nalog, transfer novca između dve naloga se odvija bez dodatnih troškova. Koristeći opciju „Make a Payment“ moguće je i dalje izvršiti plaćanje između dva Payoneer naloga. Sve što je neophodno je email adresa primaoca, kojom je registrovan na Payoneer.

Payoneer – kako isplatiti novac i plaćati karticom

Spomenuli smo da je od nedavno prilikom registracije na Payoneer, neophodno uneti podatke važećeg tekućeg deviznog računa u vašoj lokalnoj banci. U napisanom uputstvu smo već spomenuli šta Vam je sve potrebno za registraciju i kako se registrovati na Payoneer.

Na ovaj način od samog starta (registracije) imate mogućnost (ali ne i obavezu) – da kada i ukoliko želite deo raspoloživog depozita prosledite na Vaš devizni račun u lokalnoj banci čiji ste račun uneli prilikom registracije (Local Bank Account Withdrawal Method).

To je nova mogućnost koju Payoneer nudi svojim registrovanim korisnicima.  Na ovaj način Vam  je omogućeno da globalno naplatite Vaše usluge (bilo kome, bilo gde) putem Payoneer servisa – a taj iznos isplatite na već postojeći Vaš račun u Vašoj lokalnoj banci.

Ovaj način (Local Bank Account) nije nužna opcija za povlačenje novca. Ukoliko ne želite da depozit prosleđujete u lokalnu banku – Payoneer kartica Vam omogućava da ga direktno koristite (ATM, online plaćanje, POS terminali u zemlji i inostranstvu).

Napomena: Važno je napomenuti da opcija Local Bank Account povlačenja novca sa Payoneer naloga još uvek nije podržana u svim zemljama našeg regiona u trenutku pisanja ovog teksta (BiH, Crna Gora, Makedonija). U Srbiji je podržana, pri čemu je neophodno isplatu vršiti u EUR devizni račun u lokalnoj banci, dok je u Hrvatskoj kao valuta podržana HRK.

payoneer kartica 2017 2018

Payoneer kartica kao sredstvo za plaćanje i raspolaganje depozitom sa Payoneer naloga

Plaćanje na POS terminalima

Plaćanje na POS terminalima je moguće, pri čemu plaćanje vršite u domaćoj valuti (u valuti na kojoj glasi račun). Konverzija iz raspoloživih sredstava sa Payoneer kartice se vrši automatski, po kursu tog dana. Plaćanje na POS terminalima je izvodljivo, kao i do sada, u zemlji i inostranstvu, svuda gde je Payoneer kartica kao sredstvo plaćanja prihvaćena. Plaćanje na POS terminalima se vrši bez dodatne provizije od strane Payoneera. Dodatnih naknada za plaćanje karticom ne postoje, bez obzira na učestalost plaćanja i visinu pojedinačnih računa.

Dnevni limit za POS transakcije je 9 – sa ukupnim iznosom do 2500$. POS transakcije obuhvataju plaćanje na terminalima, plaćanje na internetu ili povlačenje novca na bankovni račun u lokalnoj banci. Dakle bilo koja kombinacija upotrebe kartice u ovim varijantama do 9 puta dnevno i iznosa od 2500 $ u okviru 24h je moguća.

Payoneer kartica i internet plaćanje

Plaćanje karticom je i dalje moguće na internetu. Payoneer kartica se može upotrebiti za plaćanje na domaćim ili stranim sajtovima. Dnevni limit je do 2500$, sa maksimalno 9 transakcija, kako je opisano u pasusu iznad.

Payoneer kartica na bankomatima u zemlji i inostranstvu

Podizanje novca na bankomatima sa Payoneer kartice je ograničeno na 5000$ dnevno. Dnevno možete podići do 5000$ sa Vaše Payoneer kartice, u maksimalno 20 transakcija na ATM. Fiksna provizija za podizanje novca sa bankomata iznosi 3.15$, i ona se naplaćuje bez obzira na iznos koji ste podigli.

Gore navedeni dnevni limiti su postavljeni u skladu sa regulacijama Payoneera, i Vi kao korisnik kartice ih ne možete povećati.

Značajna činjenica je da pojedine banke (na pojedinim ili svim svojim) bankomatima, mogu odrediti različite limite i broj transakcija sa iste kartice u okviru 24h. Npr. pojedine banke postavljaju najčešću granicu od 30-40 hiljada dinara po transakciji u većini ekspozitura.

Iskustva korisnika, sa bankomatima različitih banaka su drugačija. Tako da u slučaju podizanja većih iznosa, informacija o maksimalnom iznosu koji možete podići pojedinačnom transakcijom na bankomatu određene banke Vam svakako može biti značajna – jer bez obzira na podignut iznos keša, plaćate fiksnih 3.15$. Te informacije možete dobiti u lokalnoj banci čiji bankomat koristite, bilo u zemlji ili inostranstvu.

payoneer kartica 2017 2018

Povezivanje Payoneera sa drugim platnim procesorima

Payoneer kartica i PayPal

Povezivanje PayPala i Payoneera kao servisa za plaćanje više nije moguće, kako je to prvobitno opisano u tekstu o Payoneeru. Pre više od 2 godine, u trenutku pisanja prvog teksta, povezivanje ova dva platna procesora je bilo moguće. U tom slučaju ste virtuelni US račun mogli povezati sa svojim PayPal nalogom, kao klasični bank account, te na taj način izvršiti transfer novca sa svog PayPal naloga na svoj Payoneer nalog.

Od polovine 2015. godine, PayPal saopštava zvanično da više nije moguće povezivati bilo koju vrstu online bank accounta (gde spada i Payoneer virtual account). Dakle, sada je neophodno da bankovni račun povezan sa Vašim PayPal nalogom bude pravi bankovni račun (fizički otvoren u banci zemlje čije ste rezident).

Ukratko, ukoliko želite da isplatite novac sa svog PayPal naloga na bankovni račun, a državljanin ste Srbije – morate kao bank account na PayPalu dodati bankovni račun koji je fizički povezan sa bankom u Srbiji.

Skrill i Payoneer

Transfer novca sa Vašeg Skrill naloga na Vašu Payoneer karticu je u trenutku pisanja ovog teksta moguće izvršiti. Relacija i transfer sredstava između ova dva platna procesora je posebno interesantan od kada je Skrill ukinuo mogućnost da korisnici van SEPA područja koriste njihovu Skrill karticu. Stoga je veliki deo korisnika, u potrazi za alternativom počeo da koristi Payoneer karticu za potrebe prijema novca putem interneta.

Deo sredstava ili sredstva u potpunosti možete prebaciti sa svog Skrill računa na Payoneer karticu koristeći Payoneerov Global Payment Service. Na ovaj način možete svoju Payoneer karticu povezati sa Skrillom opcijom „Add Bank Account“ na Skrillu. Uputstvo kako možete povezati svoj Skrill nalog sa svojom Payoneer karticom imate ovde.

payoneer kartica 2017 2018

 

FirstChoice Pay kartica kao zamena za Payoneer karticu kod nekih kompanija partnera

Od početka februara 2017. godine, dugogodišnji partner Payoneera – Choice Bank, je pokrenula novi brend – Firstchoice Pay. FirstChoice Pay je sličan i paralelan servis već postojećem Payoneerovom servisu.

Šta je FirstChoicePay?

FirstChoicePay je dinamička platforma za plaćanje, koja nudi brzo, i jednostavno rešenje za prijem i slanje novca internacionalno. Firstchoice Pay platforma je pod administracijom Choice Banke, koja nudi širok spektar servisa sličnih i  delimično paralelnih Payoneeru.

Pojedini korisnici su početkom 2017. saznali za FirstChoice Pay platformu kada je pokrenuta. Selektovani deo korisnika je obavešten početkom januara 2017. da će njihov postojeći Payoneer nalog biti prebačen na FirstChoice Pay platformu od 1. februara. Takođe njihova postojeća Payoneer kartica je u tom trenutku besplatno zamenjena sa Firstchoice Pay karticom, koju su mogli da nastave da koriste na isti način kao i Payoneer karticu do tada.

Tranzicija sa Payoneer platforme na Firstchoice Pay platformu, kod već postojećih Payoneer korisnika, je izvedena selektivno i automatski. Tranziciju je izveo Payoneer automatski, ali selektivno – kod pojedinih korisnika, i to u zavisnosti od usluga koje su do sada koristili, i kompanija partnera od kojih su primali uplate. Pri ovoj tranziciji sva raspoloživa sredstva sa postojećeg Payoneer naloga su prebačena na novootvoreni FirstChoice Pay nalog, koji su korisnici zajedno sa novom FirstChoice Pay karticom nastavljali da koriste na identičan način.

Napomena: FirstchoicePay platforma je sličan i paralelan servis za prijem novca i plaćanje, pod administracijom Choice banke, sa kojom i Payoneer sarađuje. Međutim iako vrlo slična, FirstchoicePay platforma nije identična Payoneer platformi o kojoj je ovde reč.

Upotrebljivost i funkcionalnost – Payoneer kartica je do sada u više tekstova već opisana na sajtu, dok su iskustva sa FirstChoice karticom ograničena iskustvom samo pojedinih korisnika. Savetujemo Vam da proverite da li FirstChoicePay platforma zadovoljava Vaše potrebe u slučaju da se odlučite za prijavu na njihovom sajtu.

payoneer kartica 2017 2018