Payoneer Billing Service – Najlakši način slanja faktura i internet plaćanja

Faktura i naplata potraživanja putem interneta – Bilo da ste vlasnik firme, profesionalni ili freelance konsultant iz neke oblasti, sigurno Vam se ukazala potreba da na lak i brz način naplatite potraživanja od klijenata ili korisnika Vaših usluga. Servis naplate usluga koji nudi Payoneer (Payoneer Billing Service) omogućava Vam jednostavan i brz način za slanje faktura i zahteva za naplatu od klijenata. Ceo proces slanja faktura i naplate potraživanja od klijenata/korisnika je maksimalno pojednostavljen – jer je za ceo proces dovoljno da imate otvoren Payoneer nalog.

Po prijemu faktura, Vaš klijent ili korisnik usluga, potraživanja prema Vama može izmiriti na siguran, jednostavan i brz način – uplatom sa svog bankovnog računa, elektronskog čeka(e-check) ili platne kartice. Ukratko, Payoneerov servis naplate usluga (Payoneer Billing Service) je jedan od najboljih rešenja za realizaciju naplate globalno putem interneta!


Pregled sadržaja teksta:
1. Prednosti Payoneer servisa naplate usluga i slanja faktura (Payoneer Billing Service)
2. Kako naplatiti svoje usluge putem Payoneer servisa naplate usluga (Payoneer Billing Service)?
3. Kako funkcioniše Payoneer Billing Service?
4. Načini na koji Vam klijenti/korisnici usluga mogu potraživanja putem Payoneer Billing Service-a
5. Poređenje mogućih načina uplate upotrebom Payoneer servisa naplate (Payoneer Billing’s Service)


1. Prednosti Payoneer servisa naplate usluga i slanja faktura (Payoneer Billing Service)

Ukoliko ste do sada praktikovali da fakture i zahteve za naplatu svojim klijentima šaljete ručno putem emaila, SMS poruka, telefonski ili im objašnjavate svaki put kako i kada mogu da Vam uplate – upotrebom Payoneer servisa naplate, ovo možete automatizovati.

Upotrebom ovog servisa, Vaš klijent će uvek dobiti precizne informacije koliko i kada treba da Vam plati za Vaše usluge. Sa druge strane, ima potpunu slobodu oko izbora načina na koji će da Vam uplati dugovanje (bankovna transakcija, echeck ili putem debitne/kreditne kartice).

Upotrebom Payoneer servisa naplate usluga imaćete sledeće pogodnosti:

  • Lakoća upotrebe – Servis naplate koji nudi Payoneer, uz automatsko slanje faktura klijentima, omogućava jednostavnije i brže transakcije u poređenju sa ostalim načinima naplate.
  • Male provizijeManji troškovi i provizije prilikom uplata i prijema novca u poređenju sa naplatom putem PayPal-a ili standardnim bankarskim transakcijama.
  • Podrška za različite načine plaćanja – Vašim klijentima ostavljate izbor da vam uplate iznos na osnovu poslanih faktura onim načinom koji njima najviše odgovara
  • Profesionalnost – upotrebom Payoneer sistema naplate usluga i mogućnošću automatskog slanja faktura sa svim neophodnim detaljima za uplatu Vašim klijentima, Vaša usluga je profesionalnija i ozbiljnija.
  • Budite plaćeni na vreme – Ceo servis naplate je organizovan sa ciljem da podseti Vaše klijente/korisnike da Vam uplate dugovanja u dogovorenom roku.

 

2. Kako naplatiti svoje usluge putem Payoneer servisa naplate usluga (Payoneer Billing Service)?

Upotreba Payoneer servisa naplate usluga (Payoneer Billing Service) je besplatna, ali isključivo je moguća za registrovane korisnike na Payoneerovom sajtu. Prijava i registracija na Payoneer sajtu je besplatna, a registracijom ovde – stičete pravo na poklon bonus od 25$* na Vašoj kartici od strane Payoneera kao novi korisnik.  Pročitajte detaljno uputstvo o tome šta Vam je potrebno za uspešnu registraciju, kako se registrovati i ostvariti pravo na Payoneer bonus za nove korisnike.

Ukoliko ste već postojeći korisnik Payoneera, Payoneer servis naplate usluga možete koristiti besplatno sa svog naloga. Svoje usluge klijentima naplaćujete jednostavnim slanjem faktura, bilo da su oni fizička lica ili kompanije direktno sa Payoneer platforme, opcijom „Request a Payment“ sa Vašeg Payoneer naloga. Naplatu svojih usluga možete izvršiti od pojedinaca (fizička lica) ili kompanija bilo gde u svetu – Payoneer servis naplate usluga nije geografski ograničen.

3. Kako funkcioniše Payoneer Billing Service?

 1. Logujte se na Vaš Payoneer nalog sa Vašim login podacima. Ukoliko nemate otvoren Payoneer nalog i aktivnu Payoneer karticu, prvo je neophodno da se registrujete, što možete učiniti ovde. Pročitajte detaljno uputstvo za registraciju na Payoneer, ukoliko Vam je potrebno.
 2. Izaberite opciju „Request A Payment“ – gde se popunjava faktura (invoice) koji će Payoneer automatski proslediti Vašem klijentu, sa instrukcijama za uplatu.
 3. Uplata na Vaš Payoneer račun – kada klijent izvrši uplatu (načinom po njegovom izboru) na osnovu faktura koje ste mu poslali, iznos se automtski prebacuje na Vaš Payoneer račun. Od trenutka kada iznos pristigne na Vaš Payoneer račun, njime raspolažete u potpunosti, a faktura se smatra plaćenom.faktura


Uputstvo korak po korak o popunjavanju „Request A Payment“ formulara možete pronaći ovde.

4. Načini na koji Vam klijenti/korisnici usluga mogu potraživanja putem Payoneer Billing Service-a

 • Uplata kreditnim i debitnim karticama
  • Ovim načinom možete naplatiti fakture od pojedinaca i kompanije širom sveta
  • Prihvaćene su sve kartice vodećih mreža (VISA, MC)
  • Limit od 2.000$ po transakciji/ 10.000$ dnevno
  • Trajanje transakcije 2-4 radna dana
 • Uplata elektronskim čekom (e-check)
  • Ovim načinom možete naplatiti fakture od pojedinaca i kompanije sa teritorije USA
  • E-check predstavlja debitnu vrstu plaćanja putem ACH mreže
  • Limit od 5.000$ po transakciji/ 10.000$ dnevno
  • Provizija 1%
  • Trajanje transakcije 5-8 radnih dana
 • Uplata bankovnim prenosom (bank-wire)
  • Ovim načinom možete naplatiti fakture od kompanija sa teritorija USA, EU i UK preko lokalnih bankarskih mreža ACH, SEPA i BACS
  • Nema limita po transakciji. Transakcije u EUR i GBP su bez provizije, dok se za transakcije u USD plaća 1% provizije.
  • Trajanje transakcije 1-3 radna dana

5. Poređenje mogućih načina uplate upotrebom Payoneer servisa naplate (Payoneer Billing Service)

KategorijaBank transferE-checkDebitne/kreditne kartice
Klijent koji
može platiti
Samo
US kompanije
US kompanije i
fizička lica
Kompanije i fizička lica
širom sveta (SVI!)
Podržane
valute
USD, EURO & GBPUSDUSD, EURO & GBP
LimitiNema limitaDo 5.000$ po transakciji;
do 10.000$ dnevno
Do 2000$ po transakciji;
do 10.000$ dnevno
Troškovi
(Provizije)
0-1%1%3%