Martingale sistem

Martingale sistem je najpopularniji sistem na svetu koji igrači preferiraju u igrama na sreću, zbog naizgled činjenice da je ‘sistem koji garantuje dobitak’.

Ideja Martingale sistema je da UVEK u gubitnom nizu duplirate svoj ulog, sve do dobitka, tako Vam garantujući da uvek završavate kao dobitnik. Međutim postoji nekoliko velikih mana ovog sistema koje su spomenute u ostatku teksta.

Martingale sistem je najbolje primenljiv na igre koje Vam nude isplatu 1:1, odnosno daju približno (ili tačno) 50% šanse za dobitak.

Kako se igra Martingale sistem

Bitno je da vrlo pažljivo odredite početni ulog u Martingale sistemu, jer sistemom dupliranja svakog narednog  uloga, u slučaju promašaja, visina uloga raste vrlo brzo. Najbolje je početi primenjivati Martingale sistem sa relativno malim ulozima. Sve dok gubite, primenom Martingale sistema, duplirate ulog, u odnosu na prethodni, čim ostvarite dobitak visina uloga  se vraća na početni ulog.

Primer Martingale sistema

Odredimo da je početni ulog 1 €.

  1. Ulog 1€ na tiket sa kvotom 2 = 2€. (pogodak) – Dobitak, Vraćate ulog na početni
  2. Ulog 1€ na tiket sa kvotom 2 = 2€. (promašaj)
  3. Ulog 2€ na tiket sa kvotom 2 = 4€. (promašaj)
  4. Ulog 4€ na tiket sa kvotom 2 = 8€. (promašaj)
  5. Ulog 8€ na tiket sa kvotom 2 = 16€. (pogodak) – Dobitak. Vraćate ulog na početni. *
  6. Ulog 1€ na tiket sa kvotom 2 = 2€. (pogodak) – Dobitak. Nastavljate sa početnim, jediničnim ulogom.
  • * U seriji promašaja, u koracima 2. – 4. možete uvideti da je ukupan ulog 15 € (1+2+4+8), a dobitak u 5. Koraku iznosi 16 €, što znači da Vam Martingale system dupliranja uloga obezbeđuje profit u visini početnog uloga, kako u nizu od više pogodaka, tako i na kraju serije promašaja, bez obzira na dužinu serije promašaja koja Vam se dogodi.

 

Prednosti Martingale sistema

Prednost Martingale sistema je što je vrlo jednostavan, jer se zasniva na prostom dupliranju prethodnog uloga u slučaju promašaja, odnosno primene početnog uloga (koji Vi odredite) u slučaju dobitka (ili niza više dobitaka).

Mane Martingale sistema

Jedna od najvećih mana Martingale sistema nagli rast uloga, u slučaju niza velikog broja promašaja. Tako, i početni ulog koji ste smatrali adekvatno malim za Vašu početnu banku može vrlo brzo da poraste. Na primeru niza od 10 promašaja, sa početnim ulogom od 1 €, vaš ulog iznosi 512 € , što svakako nije malo.